Sunrays

Blogger Template by ThemeLib.com

Past And History II

Published by Arie under on 6:43:00 AM
As for Chapter 2 my life journey from standard one till standard three.. Darjah 1 sampai darjah 3. 
First time masuk sekolah.. Huhuhu seram..  ceh.. poyo je lebey.. time darjah satu aku ingat satu peristiwa penting je.. Guru kelas aku namanya cikgu Asiah. Die menjadi guru kesayangan aku dari aku darjah 1 sampai la ni.. Die punya kata-kata semangat buat aku jadi lebih berani. Tp bukan berani bende lain la.. Berani utk teruskan hidup je.. Aku rasa time darjah 1 aku da xsama kelas dengan kawan2 tabika aku sebab mostly dorg lg tue dari aku setahun.. so dorg da darjah 2 la.. Hrmm my first friend yang aku kenal mase tu.. Kalau xsilap epul name die.. badan gemok2.. kulit putih2.. mase aku darjah satu kulit aku hitam gile.. dok asyik men je tengah2hari bute.. sampai ade sekali tu kene hambat ngn mak aku pakai penyapu lidi.. hahahaha.. Still meneruskan cita2 nak jadi arkitek mase ak darjah satu 2 dan tiga.. Darjah satu belajar ape je.. aku pon xingat.. Tp setahu aku darjah satu aku dulu xdela sampai nk kene belajar sains macam sekarang,, darjah satu dah belajar sains.. leceh gile.. Seriously saying my life is not science.. I love art more than anything that i like.. Art is very wide.. Kite xboleh nak ringkaskan art.. design kereta.. itu art.. design rumah itu art.. puisi.. itu art.. pantun.. itu art.. mase aku darjah satu aku penah dapat pujian dr ckgu praktikal sebab lukisan aku paling cantik tyme kelas die tu.. die kasik 5 star time tu.. hahahaha.. bangga siot org lain sume dapat 3 je aku dpat lima... hahaha.. tp segala kerja lukisan aku Cikgu Asiah xpenah cakap cantek.. Just die akan bg idea macam mana nak kasik lagi cantik.. Aku ingat satu perkara masa darjah 1, die pernah tanya aku.. kenapa aku kalerkan orang tu warna oren? Tau sebab ape? mase tu kaler coklat aku ade org pinjam.. so aku gne la alternatif kalerkan warna oren.. xpasal2 time tu aku kene gelak.. 5 bulan sebelum habes darjah 1 kejadian besar berlaku melibatkan diri aku.. Korang tau kenape kalau bergaduh aku suke bergaduh mulut je? and kenapa aku jarang nak bergaduh dengan orang? Sebab dia macam ni.. 5 bulan sebelum habes darjah 1, aku pernah terbelasah sorg member aku ni.. die potong line aku nak masuk kelas.. aku bengang la.. dah tu nak buat belagak lak.. time darjah 1 mane la boleh pikir sangat kan.. tau nk bergaduh je..  so aku da panah.. aku cuit belakang die.. die lawan balik.. aku ape lagi nek hangin la.. aku tarik kaki die dr belakang, die jatuh tersungkur ke depan.. aku naek atas badan die aku cekik leher die sambil maki hamun die.. babi sial sume keluar.. Yg buatkan aku trauma bile bergaduh ni, budak ni da nak mati sesak nafas time tu.. mak ngn ayah aku kene pgl g sekolah, aku kene denda ngn cikgu asiah.. guru besar panggil aku.. first time orr masuk bilik guru besar..hahaha.. sampai skrg aku akan kawal kemarahan aku.. ak xnak da jadi macam tu.. Lepas peristiwa tu aku ramai gak la kawan.. Sebab kunun macam hero.. hahaha.. bengong.. then berakhirlah dunia darjah satu.. masuk darjah 2.. everything normal.. guru kelas Cikgu Zaiton.. Emak kepada Aiman Farhana.. Perempuan paling cantik dalam kelas aku.. aku penah suke die tp xbagitau la.. sebab nnt  kene kutuk ngn member sebb ade awek.. aku heran gak kenapa tyme kecik bile org ade suke kat pompuan mesti kene kacau.. Ooo ko suke kat die ea? oOo siap ko aku bgtau kat dia nanti.. Aiman ade orang suke katkau ni.. tu 3 ayat contoh la.. tp mostly akan ckp mcm tula.. hahahaha... darjah dua semuanya ok.. Epul da pindah ... Adi pon dan pindah.. Adi ngn aku sampai skrg best fren.. kiteorg yg besfren ade 4.. Aku, adi, Gemok ngn kirin.. Dorang ni kwn bek ak kat melaka.. Hrmm darjah 3 pulak la.. PTS.. tau x ape tu? Penilaian Tahap Satu.. Sape lepas dapat lompat masuk darjah lima xyah masuk darjah 4.. hahaha.. aku xtau aku nye keputusan sebenarnya.. tp yg aku tau ayah aku penah tye kalau ak dapat lompat aku nak lompat tak? pastu aku cakap nak la kan.. ayah aku teros diam.. ak tye nape die xjawap.. ak u rase la kan.. aku dapat kot.. tp bapak aku  xsuke.. tu yg dia xbgtau aku tu..sebab bapak aku kalau surat aku sampai kat die n die tau aku suke and die xsuke konfem surat tu die pegang la sampai mati.. sebab kantoi time die simpan surat tawaran diploma acct aku kat KPTM.. Kolej Poly-Tech mara.. aku dapat kat bangi time tu..  hahaha.. itu la bapak aku.. selain dr sayangkan abang aku lebih.. die la ayah aku yg aku sayang sebab die aku da anggap mcm kawan ak da since aku matriks.. sebelum tu aku agak xsuke kat die.. sebab die asyik menangkan abg aku je... darjah 2 aku dapat nek pentas amek adiah utk markah  matematik terbaik batch aku .. n mase darjah 3 aku dapat adiah sebab dapat no 2 dlm kelas n macam b4 math terbaik.. The EEnd.. sambung chapter seterusnya NANTI..

2 comments:

zerul zenal said... @ December 17, 2010 at 8:19 PM

fuyoo, ko masih ingat ek masa sekolah rendah hebat der

Erie said... @ May 5, 2011 at 3:36 AM

mesti ar bang... hehehe

Post a Comment

 

Freak@


Music

Lipsum

:

Feeling@

Followers